skolica sporta skocko
skolica sporta skocko
skolica sporta skocko

Školica sporta Skočko

jeste novootvorena, mlada školica, ali njen tim - stručan i pun entuzijazma- ima višegodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i madjeg školskog uzrasta.

Naš zadatak i želja je da kroz raznovrsne sadržaje koje ćemo deci predstaviti na treningu, omogućimo uvid u svaki segment pojedinačnog sporta, kako bazičnih sportova (atletika, gimnastika i plivanje), sportova sa loptom (fudbal, košarka, rukomet, odbojka),motoričkih poligona, koordinacijskih vežbi, sve sa ciljem da deca zavole bilo koji vid fizičke aktivnosti, da se lakše opredele i odaberu sportsku granu kojom ce se aktivnije ili samo zabave i zdravlja radi, baviti.
U saradnji sa kolegama koji rade u sportskim klubovima, pomoći ćemo roditeljima u odabiru sporta, kluba i nastavka sportske karijere njihove dece.

Zasto bas uzrast od 3-8 godina?

U ovom uzrastu vašeg deteta se dalje nastavlja razvoj lokomotornog aprata, jača koštano/mišićni i zglobni sistem, hodanje i trčanje postaje prirodnije, a zatim dete počinje da savladava različite oblike kretanja, prepreka i zadataka (skok u dalj, skok u vis, bacanja, hvatanja), a najvažnije od svega dete usvaja elemente sportskih igara. Kroz određene aktivnosti deca jačaju mišicne grupe, pripremaju se za precizne zadatke sa složenom motorikom.

U odredjenim periodima, kao što je ovaj, IGRA je vodeća aktivnost koja ima odlučujući značaj za motorni, i sveukupni psihofizički razvoj deteta. Aktivna priroda deteta se ispoljava u njegovoj inicijativi, u spontanim istraživackim ponašanjima, a iznad svega, u DEČIJOJ IGRI.
IGRAje prva manifestacija deteta da sopstveno iskustvo pretvori u neto zamišljeno i da svoju svest upotrebi na nov, jedinstven i stvaralački način. Igra se odnosi na one delove stvarnosti koji su od najvećeg interesa za dete, igra ima spostvenu motivaciju , omogućava slobodan izbor i odluku, a istovremeno zahteva da se dete povinuje pravilima igranja.

DOĐITE DA SE IGRAMO I UČIMO ZAJEDNO!!!